Отношенията ЕС - Русия  и перспективите за тяхното подобряване коментира

...
 Отношенията ЕС - Русия  и перспективите за тяхното подобряване коментира
Коментари Харесай

Даниел Стефанов: Има раздвижване в отношенията на Евросъюза с Русия

 

Отношенията Европейски Съюз - Русия  и вероятностите за тяхното възстановяване разяснява в " Събота 150 " специалистът от Европейския съвет за външна политика Даниел Стефанов .

Добрата вест е консенсусът в Европейски Съюз по главните политики, само че към момента няма изясненост тъкмо какво ще вършим, посочи Стефанов.

Според нашия отчет има изясненост измежду страните в Европейски Съюз, че множеството от политиките на Русия целят разединение в съюза. Факт е, че имаме наказания и те в общи линии са подкрепени от всички. Ясно е, че всички са подготвени да създадат жертви. Мисля, че това се схваща и от Русия. Макар страни като Унгария и в прочут смисъл Австрия да демонстрират отричателно отношение към глобите, никоя от тях не си разрешава да наложи несъгласие, означи Стефанов.

Според нашия отчет има смяна на позицията на Русия по отношение на Европейски Съюз. Очевидно съюзът има нова сила и неговото раздробяване не е е толкоз близко. Самата обстановка в Русия също изисква смяна. Русия има потребност от капиталите, от които глобите я лишават.  

Бил съм на избори в Русия. Общото усещане е, че те се вземат решение преди гласуването - по този начин Стефанов отговори на въпрос за изборите в Русия.

Има развиждане на връзките с Русия, само че към момента няма европейски политик, който да може да отиде да договаря с Русия. Или няма задоволителна легитимност, или няма задоволителен мандат за договаряния. Русия ловко употребява това. И до момента в който Европейски Съюз не реши този въпрос, няма да има огромна смяна в връзките, счита анализаторът.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР